Sport

Banjalučanin na pragu NBA lige

Banjalučanin Nikola Popović, koji je košarku počeo da trenira u Basketu 2000, prijavio se na NBA draft 2019. godine i mogao bi da zaigra u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Dvadesetjednogodišnji Popović je nakon banjalučkog Basketa 2000 prešao u beogradsku Crvenu zvezdu, s kojom je igrao finale juniorske Evrolige 2015. godine, a bio je i juniorski reprezentativac Srbije. Sa Srbijom je na Svjetskom U17 prvenstvu 2014. godine osvojio bronzu, a godinu dana kasnije je na Evropskom U18 prvenstvu bio peti.

“Veoma nam je drago što je Nikola uspješan, ali i zbog Basketa 2000, koji je već dao jednog igrača u Real Madrid. Popović je igrao za juniore Zvezde i trebalo je da pređe u FMP, međutim odlučio je da ode na koledž Boston jer je te godine Boston dao dva NBA igrača. I moj savjet je bio da ode u Boston. Sada je treća godina na fakultetu, odlično igra, a po procentima šuta je treći u takmičenju. Takođe, drago mi je što je prvi Banjalučanin na NBA draftu”, rekao je Goran Simović, trener u Basketu 2000.

Činjenica da se neko prijavio za draft ne znači da će i zaigrati u NBA, ali Popović ima sve predispozicije da se to desi i da ga neki klub izabere na draftu.

“Ako ne prođe na ovogodišnjem draftu, vjerujem da sljedeće godine hoće. Veoma je dobar igrač i vrijedan. Još kad je bio dječak imao je predispozicije da postane vrhunski košarkaš”, istakao je Simović.

Nikola Popović, koji je visok 211 centimetara, ove sezone je prosječno bilježio 14,5 poena i 7,2 skoka, a iz godine u godinu napreduje. Prvu godinu na koledžu je bilježio 6,14 poena po meču, a godinu dana kasnije 9,94. Po procentima šuta je bio treći u ACC, najjačoj NCAA konferenciji.

Ovogodišnji NBA draft će biti održan 20. juna, a i dalje se priča o čudu sa prošlogodišnjeg drafta – Slovencu Luki Dončiću. Njega je kao trećeg pika izabrala Atlanta i proslijedila ga Dalasu, gdje na 72 utakmice u prosjeku bilježi 32,2 poena, 7,8 skokova i šest asistencija.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!