Hronika

Pljačku banke izvršio bivši specijalac?

LUKAVAC – Naoružani razbojnik, maskiran kapuljačom, upao je danas oko 14 časova u poslovnicu ”Sparkasse banke” u Lukavcu, odakle je, prijeteći oružjem, odnio za sada neutvrđenu sumu novca.

Loading...

Dežurni tužilac Tužilaštva TK u izjavi za „Avaz“ je rekla kako preliminarni rezultati istrage govore kako je pljačkaš sa sobom odnio veću količinu novca.

“Riječ je o pljački koju još vodimo po NN počiniocu. U toku je saslušavanje većeg broja svjedoka, kao i izuzimanje videosnimka s nadzornih kamera. Sutra ujutro ćemo imati preciznije informacije o novcu koji je odnesen i o počiniocu” – dodala je ona.

Prilikom pljačke razbojnik je suzavcem poprskao čuvara. Njega je zbrinula ekipa Hitne pomoći, a potom je prevezen na UKC Tuzla, odakle je nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

Od izvora bliskih istrazi Avaz saznaje kako je pljačku počinio nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK, koji trenutno radi u jednom javnom preduzeću.

Uviđaj su obavili službenici Policijske stanice Lukavac. Prve informacije sugerisale su da je pljačku izvelo nekoliko razbojnika.

Istraga se nastavlja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!