Društvo

Kolovozi klizavi, učestali sitniji odroni

BANJALUKA – Na većini puteva u Republici Srpskoj ovog jutra vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, a u Federaciji BiH mjestimično ima i magle.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozačima iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na učestale sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Loading...

U toku su radovi na postavljanju inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na istom autoputu, zbog izgradnje naplatnih stanica u Čatrnji, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja (saobraćaj se odvija dvosmjerno).

U toku su radovi na izgradnji i provođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, pa vozače iz AMS upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminiranja na lokacijama Klakari Donji osam, 13 i 14, opština Brod, najavljene su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžaku u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaj na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva, zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice.

Dionica Modriča dva-granica Republike Srpske (Ždreban) zatvorena je za saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz ulice vojvode Putnika i Dositeja Obradovića.

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog sanacije odrona na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka u mjestu Dabrac saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani saobraća se jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod “NIS petrol” pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 časova do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila težam od tri i po tone i autobuse klase “M3” zbog sanacije klizišta.

Ova zabrana ne odnosi se na autobuse “Drinatransa” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

I na pravcu Teslić-Karuše, u dijelu na području FBiH, saobraća se sporije zbog radova na tom putu.

Zbog radova na redovnom održavanju u tunelima “Gaj” i “Igman” na dionici auto-puta u smjeru Lepenica-Sarajevo zapad, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su i radovi na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik, u smjeru Sarajevo zapad–Sarajevo sjever, gdje se saobraća usporeno jednom trakom.

Na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno obustavljen je saobraćaj za putnička vozila zbog rekonstrukcije mosta na ulazu u Bugojno.

Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija.

Teretna vozila teža od sedam tona ukupne mase, kao i do sada, koristiće putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu “Vranduk dva”, na magistralnom putu Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Tokom dana zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici formiraju se dužu kolone vozila u oba smjera.

Zbog radova usporeno se saobraća i na pravcima Semizovac-Vogošća i Kladanj-Podpaklenik.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Novi Grad-Dvor, gdje je za vrijeme obustave, omogućen prelazak pješaka i biciklista.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Auto-moto savez Republike Srpske pustio je u rad video-kamere na graničnim prelazima Novi Grad i Kozarska Dubica, čime je vozačima omogućeno da se putem internet stanice www.ams-rs.com ili mobilne android aplikacije AMS Republike Srpske upoznaju o stanju saobraćaja na tim graničnim prelazima.

Vozači koji kreću na put van granica BiH imaju mogućnost da provjere trenutno stanje saobraćaja na 10 graničnih prelaza – Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

AMS Republike Srpske poziva vozače da, prije polaska na putovanje van BiH preko tih graničnih prelaza, provjere trenutno stanje saobraćaja i u slučaju gužvi odaberu drugi najbliži granični prelaz.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!