Nauka i tehnologija

Ova država će uskoro imati najoštrije internet zakone na svijetu

Velika Britanija imaće najoštrije internet zakone na svijetu, poručili su britanski ministri, dok je britanska vlada istovremeno podržala kampanju Dejli Telegrafa o zakonskoj obavezi zaštite djece na internetu.

Ministar kulture Džeremi Rajt i ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid objelodanili su “Beli papir” (White Paper) sa planovima o obavezama zaštite koju će sprovoditi novi nezavisni regulator, navodi Dejli Telegraf.

Loading...

Kako je Rajt rekao, reforme su najbolji način uvođenja jasnih, konkretnih odgovornosti u borbi sa osjetljivim sadržajima ili aktivnostima na internetu.

Britanija će uvesti kazne koje će primorati tehnološke kompanije da “sjednu i uzmu u obzir”, ako ne urade sve što je razumno izvodljivo da bi se zaustavio štetan sadržaj na njihovim platformama, rekao je Rajt, prenijela je agencija Rojters.

“Ako pogledate kazne koje su na raspolaganju Komesaru informacija u vezi pravila GDPR, to bi moglo da bude četiri odsto prometa kompanije … nešto slično treba da bude i ovdje”, dodao je Rajt.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!