Privreda

Pašalić: Ne dolazi u obzir formiranje ministarstva poljoprivrede na nivou BiH

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da ne dolazi u obzir bilo kakvo formiranje zajedničkog ministarstva poljoprivrede na nivou BiH i da je to jasan stav Republike Srpske.

Pašalić je istakao da Republika Srpska ima uređenu oblast u poljoprivredi i da sve dobro funkcioniše.

Loading...

– Imamo donošenje zakonskih akata i agrarna plaćanja. U Republici Srpskoj formirana je Agencija za agrarna plaćanja, a u Federaciji je nema. Spremni smo da sarađujemo sa kolegama u Federaciji i na nivou BiH, ali isključivo prema Aneksu četiri Dejtonskog sporazuma, tj. Ustava BiH i u skladu sa mehanizmom koordinacije koji je ranije usvojen – rekao je Pašalić novinarima u Brodu.

On je podsjetio da Republika Srpska ima Ustavom definisane nadležnosti i dodao da je spremna na dogovor o određenim pitanjima.

– BiH nije jedina zemlja u kojoj je ovako uređena nadležnost u poljoprivredi. Zainteresovani smo da imamo jednu tačku na nivou BiH koja koordiniše aktivnosti entitetskih ministarstava. Mislim da je to sprovodiv sistem i taj stav ćemo podržati i ubuduće kada je riječ o poljoprivrednoj proizvodnji – naveo je Pašalić.

On je istakao da Republika Srpska nema problema kada je riječ o upravljanju u oblasti poljoprivrede, što nije slučaj u Federaciji BiH, gdje nadležnost imaju i kantoni.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!