Banjaluka

Počela naučna konferencija “Srebrenica, stvarnost i manipulacije”

U Banjaluci je počela međunarodna naučna konferencija o temi “Srebrenica, stvarnost i manipulacije”, koja će danas i sutra okupiti eminentne stručnjake iz Rusije, SAD, NJemačke, Izraela, Italije, regiona i BiH, a održava se s ciljem utvrđivanja istine o ratnim događajima u Srebrenici i okolini od 1992. do 1995. godine.

Skupu, koji se održava u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predstavnici Republičkog centra za istraživanje rata i organizacija proisteklih iz odbrambeno- otadžbinskog rada. 

U vezi sa konferencijom planirano je štampanje zbornika radova koji ima 800 stranica i 48 referata koje su pisala 52 autora. 

Predsjednik Organizacionog odbora konferencije Milovan Milutinović, koji je i predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/, rekao je ranije da će tokom skupa posebna pažnja biti posvećena događajima u Srebrenici iz 1995. godine. 

Organizatori skupa su Organizacija straješina VRS, Nezavisni univerzitet Banjaluka i Institut za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku.



Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!