Magazin

Mišel Fajfer lansira liniju parfema

Henry Rose parfemi podižu čitavu beauty liniju na novi nivo, zahvaljujući održivosti i prirodnim, potpuno sigurnim sastojcima. Ovo nisu klasični parfemi na koje smo navikli.

Dugogodišnja ljubiteljica parfema, poznata glumica Michelle Pfaiffer, postala je svjesna postojanja skrivenih kancerogena u parfemima, koji nisu navedeni u listi sastojaka. Sve ovo je započeto nakon što su joj preminuli otac i najbolji prijatelj od raka – i to u kratkom razmaku.

Takva situacija, kombinovana sa činjenicom da je postala majka, a vrlo oprezna prema svemu što daje djetetu, ubijedila je sebe da prestane da nosi parfeme, čak 10 godina.

“Osjećala sam da svakodnevno moram da biram između kvaliteta i sigurnosti”, rekla je Mišel nastavljajući: “Uvijek sam mislila – da li želim da se osjećam dobro ili sigurno?”

Ovo razmišljanje inspirisalo ju je da lansira novu liniju unisex parfema, Henry Rose, koju čine samo sigurni i provereni sastojci.

Pet parfema – “Last Light”, “Dark Is Night”, “Jake’s House”,  “Torn” i “Fog” – prošlo je kroz veliki broj provjera i testova, da su dobili verifikaciju od strane EWG-a i Cradle ro Cradle sertifikat na zlatnom nivou.

Ove dvije kompanije su neprofitne organizacije sa rigoroznim metodama testiranja koje provjeravaju hemijsku toksičnost, uticaj na okolinu, ispuštanje dioksida i tako dalje.

“Ovi parfemi nemaju sumnjive sastojke koji su kancerogeni, loše prezervative, niti sastojke koji utiču na endokrini sistem. Ipak, nije sve što je prirodno za svakoga – zbog alergena”, rekla je glumica.

Staklo flašica je 90% reciklirano, dok su poklopci od soje.

“Nadamo se da ćemo u budućnosti biti još bolji. Malo me nervira što ne možemo da recikliramo pokopce jer su mali, ali tu smo-gdje smo. Ali, nadamo se da ćem izrasti u veliki biznis koji će ljudi prihvatiti i voljeti”, istakla je Mišel.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!