Svijet

Pompeo: Kina finansiranjem Madura produžava krizu u Venecueli

SANTJAGO – Državni sekretar SAD Majk Pompeo tvrdi Kina produžava krizu u Venecueli finansiranjem vlade predsednika Nikolasa Madura.

AP navodi da je Pompeo to kazao juče, na početku turneje po četiri države Latinske Amerike koju je počeo u Čileu, gdje se sastao s predsjednikom Sebastijanom Pinerom kako bi razgovarali o američko-kineskom trgovinskom ratu i venecuelanskoj krizi.

Loading...

“Kina je finansijskom podrškom Madurovom režimu ubrzala i produžila krizu u toj zemlji”, rekao je Pompeo.

Šef Stejt departmenta je iznio tvrdnju da je Kina u Venecueli investirala više od 60 milijardi dolara “bez ikakvih obaveza”.

“Nije nikakvo iznenađenje to što je Maduro koristio ovaj novac za plaćanje pristalica, gušenje prodemokratskih aktivista i finansiranje socijalnih programa koji nemaju efekta. Mislim da je to lekcija, lekcija koju svi moramo da naučimo: Kina i ostali licemerno traže da ne bude intervenisanja u unutrašnje stvari Venecuele. A njihove finansijske intervencije omogućile su uništavanje te zemlje”, kazao je Pompeo.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!