Banjaluka

Promocija biciklističkog saobraćaja: Deset sugrađana dobilo bicikle

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić uručio je danas 10 bicikala učesnicima akcije Gradske uprave i Kapriolo sport centra pod nazivom „Baci lajk i osvoji bajk“.

Tokom ceremonije uručenja, Radojičić je ukazao da je ova akcija organizovana u okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“, zbog čega su i bicikli brendirani sa logom ove, nove manifestacija koje objedinjuje stotinjak zabavnih, muzičkih i sportskih događaja tokom ovog proljeća.

Loading...

–  Cilj ove akcije je promocija zdravog načina života i češćeg korištenja bicikala, kao alternativnog načina prevoza. U okviru tih nastojanja, Grad Banja Luka je prošle godine pokrenuo i sistem gradskih bicikala „Bl bajk“, a postojeći sistem od četiri terminala ovog sistema već ovog proljeća proširićemo sa još jednom stanicom, i to u Obilićevu. Pored toga, ove godine aktivno radimo i na proširenju mreže biciklističkih staza, s ciljem promjene ustaljenih navika u prevozu, a što bi, u krajnjoj liniji, trebalo da dovede do što manjeg korištenja motornih vozila – rekao je Radojičić. On se zahvalio sugrađanima, koji su učestvovali u akciji, ali i Kapriolo sport centru, koji je obezbjedio bicikle za ovu akciju.

Srđan Vukobrat, direktor Kapriolo sport centra Banja Luka, naglasio je da se bicikli ovog brenda za tržište BiH proizvode u Banjoj Luci i da su naši sugrađani dobili domaći proizvod.

– Naša misija je da podržimo sve ljude koji rekreativno koriste bicikle, ali da ih stimulišemo da ih češće koriste u svakodnevnom prevozu jer ćemo tako imati grad sa čistijim vazduhom i zdravim ljudima – rekao je Vukobrat.

Suzana Bućan, jedna od dobitnica, izrazila je zadovoljstvo zbog ove akcije, ističući da bi Banjalučani, generalno, trebali u većoj mjeri da se okrenu alternativnim načinima prevoza.

–  Dolazi nam toplije vrijeme i nova biciklistička sezona, a vozeći bicikl pomažemo i svom zdravlju i samom gradu – kazala je ona.

U akciji, koja se odvijila putem fejsbuka, učestvovalo je više od 3.600 Banjalučana, a najsretnijih deset osvojilo je „Kapriolo“ bicikle. Bicikle su dobili: Bojana Mihajlović-Marjanović, Violeta Branković, Dario Đurčić, Dejan Vujičić, Suzana Bućan, Dragomir Kisin, Dejan Vukojević, Tamara Vučić Moconja, Mirjana Malešević i Mile Bošković.

Grad Banja Luka bi ove godine trebao dobiti novu mrežu biciklističkih staza, a jedan od najznačajnijih projekata odnosi se na tzv. Istočnu biciklističku trasverzalu koja bi trebala biti u potpunosti spojena do jeseni ove godine. U okviru ovog projekta, već idućeg mjeseca počinje izgradnja biciklističkih i pješačkih staza duž novog dijela Istočnog tranzita u Obilića (uz dio tranzita, koji je pušten u promet prošle godine, ali i dio koji se tek gradi). Po okončanju ovog projekta, Banjalučani će dobiti biciklističkle staze sve od Trapista do novog Zelenog mosta.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!