Svijet

Sukobi demonstranata i policije na protestu opozicije u Tirani

TIRANA – Pristalice albanskih opozicionih partija protestvovale su u Tirani, zahtevajući ostavku vlade i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Hiljade demonstranata iz svih dijelova Albanije okupile su se danas u Tirani na glavnom gradskom bulevaru sa antivladinim parolama i sloganima, bacajući pirotehnička sredstva i druge projektile na policajce.

Demonstratni su probili kordon policije i došli do ulaza u zgradu vlade ali nisu pokušali u nju da udju.

Pripremljene su i četiri cisterne vode u slučaju potrebe za vodenim topovima, a na višim objektima mogu da se primjete i snajperisti.

Demoratska partija desnog centra, koja je vodeća opoziciona stranka, optužuje ljevičarsku vladu Socijalističke partije da je korumpirana i da je povezana sa organizovanoim kriminalom što premijer Edi Rama i vlada negiraju.

Lider demokrata Ljuljzim Baša je zatražio “hitnu političku smenu”, uz uspostavljanje prelazne vlade u kojoj ne bi bilo mjesta za Edija Ramu kao i raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!