Sport

Abramovič definitivno prodaje Čelsi

Čelsi je do sada ušao u pregovore sa tri potencijalna kupca akcija kluba, prenose ostrvski mediji.

Vjeruje se da su za klub koji se procjenjuje na 2,5 milijardi funti pored najbogatijeg Britanca Džima Retklifa zainteresovane i jedna grupacija iz SAD kao i jedna iz Azije.

Bez obzira što je direktor “plavaca” Brus Bek nedavno poručio da je vlasnik Roman Abramovič i dalje odan klubu iako se ne pojavljuje na utakmicama, vjeruje se da su određeni pregovori obavljeni.

Ruski milijarder nije bio na utakmici Čelsija još od maja prošle godine, kada mu nije odobrena nova viza. Tada je zatražio državljanstvo Izraela i preselio se u Tel Aviv.

Do sada je od 2011. potrošio između jednog i tri miliona funti na zakup loža na Stamford bridžu i ovo je prva godina kako to nije uradio na startu sezone.

Mediji u Britaniji prenose i da kompanija “Oukvel Kapital”, koja posreduje pri kupovini klubova, tvrdi da je povećano interesovanje potencijalnih investitora za engleske klubove, posebno u SAD i Aziji, odakle ima i onih koji žele akcije Čelsija.

“Postoji jako intersovanje za klubove Premijer lige iz Azije i SAD. Ugovori o TV pravima su astronomski, očekuje se da će biti sve unosniji narednih godine, a prihodi klubova su u porastu”, izjavio je direktor “Oukvel Kapitala”, Dag Harmer.

Za sada, zna se da je Džim Ratklif poslao ponudu, ali ona je daleko ispod 2.5 milijardi funti koliko želi Abramovič. Vjeruje se da je Britanac poslije toga usmjerio pažnje i na Nicu u Francuskoj, koja je trenutno sedmoplasirana u prvenstvu Francuske.

Inače, Čelsi večeras od 17.30 časova u 34. kolu Premijer lige gostuje ekipi Liverpila u derbiju kola.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!