Sport

Fudbaler Dinama u pritvoru zbog sumnje da je silovao djevojku

Fudbaler Dinama Ijaji Atijen prijavljen je zbog sumnje da je silovao 24-godišnju Velikogoričanku nakon jednog večernjeg izlaska, te je četvrtak jutro dočekao u pritvoru.

Bilo je to nakon što je dao iskaz u policijskoj stanici, a obzirom na to da je istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu procijenio kako ne postoje elementi da mu se odredi jednomjesečni pritvor, pustio ga je da se u daljnjem toku postupka brani sa slobode, piše Jutarnji list.

Iz PU zagrebačke potvrđeno je da su proveli kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim nigerijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela silovanja.

“Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu. S obzirom na to da se radi o kaznenom djelu protiv polne slobode, a sve u svrhu zaštite prava i dostojanstva žrtve odnosno sekundarne viktimizacije, nismo u mogućnosti iznositi detalje iz upita”, poručili su iz zagrebačke policije.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!