Društvo

Međunarodna demokratska unija usvojila Rezoluciju o BiH

BANJALUKA – Međunarodna demokratska unija (MDU) na sastanku u Čileu usvojila je Rezoluciju o BiH koja podržava izmjene Izbornog zakona BiH da bi se osigurali fer i pošteni izbori, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

Iz PDP-a ističu da je Rezolucija usvojena na inicijativu ove stranke i da je sastanku u Čileu prisustvovao predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Loading...

U saopštenju se navodi da se usvojenom Rezolucijom o BiH osuđuju ucjene i pritisci na građane tokom predizborne kampanje, a politički subjekti pozivaju da svoje djelovanje usmjere na rješavanje ekonomskih problema, poboljšavanje uslova za život i rad građana, kao i suzbijanje korupcije i kriminala.

PDP navodi da se u Rezoluciji traži da se obezbijede uslovi za profesionalno, nepristrasno i istinito informisanje javnosti, kao i za nepristrasan i efikasan rad pravosudnih institucija, a osuđuju “zabrana javnog okupljanja i izražavanja mišljenja, napadi na građane i opoziciju, te pristrasno i neprofesionalno izvještavanje javnih servisa”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da iza Rezolucije “stoji” više od sedamdeset svjetskih stranaka, uključujući i one “najmoćnije”.

Borenović je na sastanku razgovarao sa predsjednikom Međunarodne demokratske unije i bivšim kandskim premijerom Stivenom Harperom o budućoj saradnji, te da evropskim poslanikom Dejvidom Mekalisterom, predsjednikom argentinskog Senata Federikom Pinedom, potpredsjednikom Konzervativne partije Velike Britanije Alekom Šelbrukom, ministrom u Vladi Srbije Jadrankom Joksimović i drugima. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!