Politika

Kovačević: Džaferović da objasni Švarc-Šilingu da BiH ne priznaje samoproglašeno Kosovo

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović trebalo je da obavijesti svog gosta – bivšeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarc-Šilinga da BiH ne priznaje samoproglašeno Kosovo i da je za nju Srbija jedinstvena sa Kosmetom, rekao je za Srnu portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da u tom smislu bilo kakvi komentari o tome da je nedopustivo mijenjanje granice, iz perspektive BiH podrazumijevaju samo to da Srbija ostaje nedjeljiva, odnosno da Kosovo i Metohija ostaje dio Srbije.

On je naglasio da Republika Srpska podržava zvaničnu politiku Beograda i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ostaje potpuno posvećena Dejtonskom sporazumu u BiH.

– Zanimljivo je na koji način oni u Sarajevu sa strahom gledaju na promijenjen stav američkog predsjednika Donalda Trampa i mnogih u Evropi koji razumiju i sve više podržavaju mogućnost promjene granica takozvanog Kosova – dodao je Kovačević.

On je istakao da Švarc-Šiling kao bivši visoki predstavnik u BiH nije ništa dobro uradio za BiH.

– Za njega bi bilo dobro da prestane da se bavi BiH i da prestane da pravi štetu njoj i njenim građanima – rekao je Kovačević.

Švarc-Šiling je na sastanku sa Džaferovićem danas ponovio ranije izneseni stav da bi bilo kakvo prekrajanje granica u rješavanju odnosa Srbije i Kosova predstavljalo ogroman rizik, ne samo za našu regiju, nego i za cijelu Evropu, te istakao da se prilikom rješavanja bilo kakvih sporova ne smije dovesti u pitanje princip nepromjenjivosti granica.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!