Hronika

U Tužilaštvu BiH saslušan direktor OBA

​SARAJEVO – U sklopu predmeta koji se odnosi na navodno vrbovanje selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH, odnosno djelovanje hrvatskih obavještajaca i diplomata na njihovom naoružavanju, u četvrtak je u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka saslušan Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA BiH), potvrđeno je Feni u državnom Tužilaštvu.

Ranije su u sklopu istog predmeta, koji je formiralo Tužilaštvo BiH, iskaze dali – ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, zamjenik ministra bezbjednosti Mijo Krešić, kao i novinari ‘Žurnala’ i RTRS-a Avdo Avdić i Mato Đaković.

Kako je ranije saopšteno iz Tužilaštva BiH, u okviru tog predmeta biće ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o spomenutim aktivnostima, a o kojima ovo tužilaštvo nije informisano.

Tužilaštvo BiH će, kako je onda navedeno, poduzeti aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, a koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Kako su mediji prenijeli, nakon što je Žurnal objavio vijest u kojoj tvrdi da su hrvatski obavještajci i diplomate bili umiješani u pokušaj prenošenja naoružanja u mesdžide na područuju BiH, ministar Mektić potvrdio je te navode.

U međuvremenu, Ministarstvo bezbjednosti BiH dostavilo je Predsjedništvu BiH Informaciju u skladu sa zaključkom sa 15. vanredne sjednice ove institucije, kada je zatraženo dostavljanje sveobuhvatne informacije o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Republike Hrvatske i generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!