Politika

GUŽVA NA IZLAZNIM VRATIMA: Odlazak iz DNS-a razmatra i Đorđe Popović, poslanik iz Bijeljine

Đorđe Popović, poslanik Demokratskog narodnog saveza u Narodnoj skupštini RS i jedan od vodećih ljudi ove stranke u Semberiji, nezadovoljan je stanjem u toj partiji i razmatra mogućnost da napusti DNS, saznaje opcija.net.

O tome svjedoči i informacija da se Popović, inače raniji generalni direktor RiTE Ugljevik, nije pojavio na sinoć održanoj skupštini Gradskog odbora DNS-a u Bijeljini.

Popović je bojkotovao ovaj skup jer ne podržava izbor Dike Cvjetinovića za predsjednika bijeljinskog GO DNS-a”, objašnjavaju razloge ovog odsustva dobri poznavaoci lokalnih političkih prilika i odnosa u toj stranci.

Osim toga, navode naši izvori, Đorđe Popović je veoma ljut što je ostao bez vodeće funkcije u Termoelektrani Ugljevik, odnosno zbog činjenice da je ta pozicija u raspodjeli funkcija unutar vladajuće koalicije u RS pripala Čedomiru Stojanoviću, koji je kadar konkurentskog DEMOS-a.

To je Popovića učvrstilo u uvjerenju da vrh DNS-a od partnera traži funkcije samo za kadrove iz Prijedora, dok je Semberija, kako on smatra, potpuno zapostavljena”, objašnjavaju sagovornici ovog portala.

Podsjećamo, DNS je početkom ovog mjeseca napustio i Ognjen Đuka, odbornik u Skupštini grada Bijeljina, a ukoliko tim putem krene i Popović, što je gotovo izvjesno, vrlo lako bi se moglo ispostaviti da je “provjetravanje”, o kojem je u proteklim mjesecima govorio lider DNS-a Marko Pavić, u stvari, podrazumijevalo “sjeverac”, koji odnosi sve pred sobom.

Izvor
opcija.net
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!