Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

SARAJEVO – Hidrometeorološki zavod FBiH objavio je vremensku prognozu do kraja radne ove sedmice.

U utorak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se prognoziraju za Hercegovinu i jugozapad Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Naoblačenje u Bosni sa sjevera u večernjim satima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

Četvrtak će u Bosni vrijeme biti pretežno oblačno sa slabom kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi u Hercegovini u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C.

Bosnu u petak očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!