Sport

Tri medalje za banjalučke karatiste na Kipru

Da Banja Luka i Republika Srpska imaju talentovane karatiste potvrdile su to medalje sa turnira Svjetske lige koji je ove sedmice održan na Kipru.

Tamo su članice Energije Nikolina Čučak i Anđela Stojić, te karatista Banjaluke Luka Pejić došli do odličja u žestokoj konkurenciji. Pejić, koji je osvojio srebrnu medalju, zadovoljan je nastupom na Kipru. 

“Bilo je super. Imao sam šest borbi u teškoj konkurenciji. Među 45 takmičara dogurao sam do finala, a taj polufinalni meč me potpuno iscrpio”, rekao je Pejić.

Svjetska liga, koja je pandan Svjetskom prvenstu, okupila je sve najbolje od karatea u mlađim kategorijama. Anđela i Nikolina, kao najbolje drugarice, pomele su konkurenciju i našle se oči u oči u finalu. Anđela je na kraju slavila, a uglas kažu da nije bilo lako boriti se protiv najbolje prijateljice.

“U finalu smo ostavrili sa strane što smo drugarice, jer je to ipak finale Svjetske lige”, kaže Anđela, a Nikolina dodaje da nije bilo jednostavno, jer se godinama druže i zajedno treniraju.

Ovaj trio neće imati mnogo vremena za predah. Do kraja godine predstoje im još tri turnira Svjetske lige, a naredni je početkom juna u Umagu. Prije toga, Banjaluka će biti domaćin Balkanskog prvenstva.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!