Društvo

Položeni vijenci povodom Dana Republike (FOTO)

Povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, u okviru delegacije Saveza opština i gradova RS, položio je danas vijence na spomen-obilježje poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Sveti Pantelija u Banjoj Luci.

Radojičić je položio vijence i na spomenik palim borcima NOR-a u centru grada i na Spomen-kosturnicu na Novom groblju. Takođe, vijenci su danas položeni i na grobnicu 12 banjalučkih beba.

Vijence su danas, povodom Dana Republike, položili i najviši zvaničnici Republike Srpske, zatim predstavnici Srpske u institucijama BiH, predstavnici Oružanih snaga BiH i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, te nevladine organizacije proistekle iz NOR-a i Odbrambeno – otadžbinskog rata.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, izjavila je da je obaveza Republike da se sjeća svih koji su za nju dali život i istakla da će se u narednom periodu raditi na jačanju svijesti o značaju opstanka Republike Srpske i osnaživanja njenih institucija.

– Oni su Republiku Srpsku, koja je rođena u miru, odbranili u ratu, i zbog toga danas uživamo slobodu. Namjeravamo da jačamo svijest o važnosti opstanka Republike Srpske i u našoj obavezi je da zajedno sa narodom radimo na jačanju Republike Srpske – rekla je predsjednica Cvijanović.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, rekao je danas da je policija Republike Srpske jedna od najjačih institucija i da nije slučajan kontinuirani napad na nju, kako bi Srpska ostala bez suštinskih elemenata državnosti.

– Oteli su nam vojsku i sada pokušavaju da nam razvlaste policiju. Ovo društvo je stabilno i mirno i pored pojedinačnih slučajeva, a policija obavlja svoje poslove na najbolji mogući način i čini važan segment sigurnog i zdravog društva u Srpskoj – zaključio je Dodik.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!