Kultura

Predstava Dječijeg pozorišta Srpske u Dragočaju, Debeljacima, Verićima i Ljubačevu

Dječije pozorište Republike Srpske narednih dana gostovaće u društvenim domovima prigradskih i seoskih područja grada Banjaluke – Dragočaju, Debeljacima, Verićima i Ljubačevu.

Interaktivnom, lutkarskom predstavom “Crvenkapa” sutra će u 11.00 i 13.00 časova u Društvenom domu u Debeljacima početi realizacija projekta koji je zamišljen kao decentralizacija pozorišne umjetnosti za djecu na teritoriji grada Banjaluke.

Loading...

Interaktivne predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske idealne su za edukaciju djece i upoznavanje nove publike sa pozorištem jer se u njima, kroz interakciju sa glumcima, angažuje i publika i njihova do tada pasivna uloga posmatrača poprima novu, aktivnu dimenziju i zahtijeva potpuni angažman – intelektualni i fizički, emotivni i duhovni.

S obzirom na to da pozorišna umjetnost igra važnu ulogu u pravilanom razvoju ličnosti djece jer im, na njima blizak način, kroz igru, otvara mogućnost za tumačenje i davanje smisla svijetu koji ih okružuje, planirano je da se, za početak, izvede osam predstava, po dvije u svakom od navedenih društvenih domova, saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Naredno gostovanje zakazano je za četvrtak, 7. februar, u 11.00 časova u Društvenom domu u Ljubačevu, a u petak, u 11.00 časova, predstava će biti izvedena i u Društvenom domu u Verićima, dok su ostala gostovanja planirana za mart mjesec.

Grad Banjaluka podržao je ovaj projekat.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!