Banjaluka

NE DEŠAVA SE SAMO U AMERIČKIM FILMOVIMA Banjalučki vatrogasci SPASILI MAČKU sa samog vrha drveta

Spasavanje mačke koja se previsoko popela na drvo za vatrogasce je rutina, ali za prolaznike u blizini OŠ “Branko Radičević” u Banjaluci, pa i mališane u školi, danas je bilo prizor koji rijetko imaju priliku da vide.

Osoblje ove škole pozvalo je, naime, banjalučku Vatrogasnu brigadu da priteknu u pomoć mački koja se popela gotovo do samog vrha prilično visokog stabla u njihovom dvorištu.

S obzirom na to da se životinja gore jako dugo zadržala, pretpostavili su da je suviše prestrašena da bi se sama spustila, pa su odlučili da pozovu pomoć.

Vatrogasci su se do vrha stabla uskoro popeli uz pomoć ljestvi na njihovom vozilu, a uplašenu mačku brzo spustili na sigurno.

Komandant Vatrogasne brigade Miroslav Malinić kaže da dosta često izlaze na teren da bi pomogli mačkama u ovakvoj situaciji, jer ih za to zovu i mole sugrađani, iako to baš i nije njihov osnovni posao.

– Kada tako vide mačku da je visoko, nekako ljudi uvijek zovu nas, a mi se uvijek odazivamo. Bude dosta i takvih intervencija, nama to nije neobično, ali vjerovatno djeci i prolaznicima jeste – kaže Malinić za Srpskainfo.

Mališani koji su posmatralu ovu situaciju, svakako će je dugo pamtiti.

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!