Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Radmanović: SDA ne želi SNSD u vlasti

BANJALUKA – Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Nebojša Radmanović, smatra da SDA ne želi SNSD u vlasti na nivou BiH i da radi sve da ne dođe do njenog formiranja.

“To znači da izvršna vlast ostaje u tehničkom mandatu ne znamo do kada. To je gubitak za čitavu BiH. Sve što iz SDA traže, više je od onoga što je normalno u pregovorima i dokazuje da oni sve rade protiv formiranja te vlasti”, rekao je Radmanović za današnji “Glas Srpske”.

On je naglasio da je zahtjev SDA o povećanju broja ministara njihov adut da ne dođe do dogovora.

“Broj ministarstava se zna. Šta je ravnopravnije za tri konstitutivna naroda, nego da raspodjela ministarstava bude po tri za svaki? O tome uopšte ne treba raspravljati. U najnoviju priču o povećanju broja ministarstava ne vjeruju ni predlagači. Na to neće pristati ne samo SNSD, nego niko iz Srpske”, poručio je Radmanović, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Na pitanje kada bi moglo doći do napretka, Radmanović je rekao da ne očekuje da se o tome ozbiljno raspravlja prije juna, s obzirom na to da predstoje praznici – Vaskrs, 1. maj i 9. maj, što onemogućava normalan rad i dogovor lidera stranaka.

Komentarišući usvajanje plana rada Savjeta ministara u tehničkom mandatu za ovu godinu, u kojem je jedan od prioriteta aktivacija Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP), Radmanović je rekao da to nikada neće biti završeno ako je jedan narod protiv.

“Tu se gube mjeseci i svađamo se ni za šta. Ovo je još jedna podvala sarajevske ekipe u planu rada nepostojećeg Savjeta ministara i pokazatelj da i ovo malo Srba što je tu i ne čita ono za šta diže ruke. To je nepotrebno trošenje energije”, istakao je Radmanović.

Komentarišući izjavu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića da bi “BiH i Srbija trebalo da uđu u NATO”, Radmanović je rekao da to pokazuje da Mektić ne zna o čemu govori i da je zalutao – i politički i stručno.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button