Politika

Ambasada SAD u BiH želi dodatne informacije o rezervnom sastavu policije RS

SARAJEVO – Ambasada SAD u BIH tražiće dodatne informacije o namjeni rezervnog sastava policije Republike Srpske.

Formiranje rezervnog sastava policije Republike Srpske predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, a nacrt se razmatra na današnjoj sjednici parlamenta RS.

Loading...

“Upoznati smo sa činjenicom da je Vlada Republike Srpske podržala nacrt amandmana na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima koji bi mogli da se iskoriste za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske”, saopštila je američka ambasada u BiH, a prenosi regionalna televizija N1.

Naglašeno je da će se tražiti dodatne informacije o namjeni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan djelokruga MUP RS.

“SAD podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim nivoima u BiH, koje poštuju svoje specifične nadležnosti, djelotvorno koordinišu aktivnosti sa ostalim bezbjednosnim agencijama, i djeluju ispravno u skladu sa zakonom, bez političkog uticaja”, navodi se u u saopštenju američke ambasade u Sarajevu.

Prema predloženom nacrtu izmjena i dopuna Zakona o policiji, osim hiljadu rezervnih policajaca, u narednom periodu vlasti RS najavljuju i druga ulaganja u osposobljavanje i opremanje pripadnika MUP-a.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!