Politika

Banjac: Policija bila i ostala posljednja linija odbrane Srpske

Šef Kluba poslanika DNS Darko Banjac rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da pripadnicima MUP-a treba povećati plate jer je policija bila i ostala posljednja linija odbrane Srpske.

Loading...

– Ovo je prvi korak da pronađemo način da im i naredne godine povećamo plate – poručio je Banjac tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske koji propisuje da policijskim službenicima sa srednjom i višom stručnom spremom pripada dodatna naknada od 10 odsto prosječne plate u MUP-u.

Poslanik SDS Darko Babalj rekao je da svi podržavaju donošenje ovog zakona, ali da ne treba stati na ovome, već raditi na tome da plate budu dodatno povećane i što više izjednačene sa onima koje imaju policajci u regionu.

On je naveo da plate pripadnika MUP-a, s obzirom na rast troškova života, stagniraju u posljednjih 10 godina, te dodao da su bile i smanjivane u okviru smanjenja stope minulog rada.

Babalj je napomenuo da treba obratiti pažnju i na primanja penzionisanih policajaca, koji su branioci Srpske.

– Policijski službenik sa punih 40 godina staža ostvaruje penziju od 480 KM do 520 KM – naveo je Babalj.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!