Politika

Banjac: Policija bila i ostala posljednja linija odbrane Srpske

Šef Kluba poslanika DNS Darko Banjac rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da pripadnicima MUP-a treba povećati plate jer je policija bila i ostala posljednja linija odbrane Srpske.

– Ovo je prvi korak da pronađemo način da im i naredne godine povećamo plate – poručio je Banjac tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske koji propisuje da policijskim službenicima sa srednjom i višom stručnom spremom pripada dodatna naknada od 10 odsto prosječne plate u MUP-u.

Poslanik SDS Darko Babalj rekao je da svi podržavaju donošenje ovog zakona, ali da ne treba stati na ovome, već raditi na tome da plate budu dodatno povećane i što više izjednačene sa onima koje imaju policajci u regionu.

On je naveo da plate pripadnika MUP-a, s obzirom na rast troškova života, stagniraju u posljednjih 10 godina, te dodao da su bile i smanjivane u okviru smanjenja stope minulog rada.

Babalj je napomenuo da treba obratiti pažnju i na primanja penzionisanih policajaca, koji su branioci Srpske.

– Policijski službenik sa punih 40 godina staža ostvaruje penziju od 480 KM do 520 KM – naveo je Babalj.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!