Banjaluka

Istraživanje pokazalo: Sve više Banjalučana podržava Radojičića

Dvije i po godine poslije preuzimanja mandata, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić povećao je podršku građana u odnosu na lokalne izbore 2016. godine, pokazalo je istraživanje rejtinga političkih partija, koje je u posjedu ATV-a.

Po istraživanju, koje je rađeno terenskom metodom na uzorku od 500 ispitanika, 53,8 odsto Banjalučana misli da Radojičić dobro vodi Banja Luku, osrednju ocjenu dalo mu je 26,3 odsto ispitanika, 10 odsto misli da loše upravlja gradom, a 9,8 odsto ne zna ili nema stav.

Loading...

Istraživanje je pokazalo da Radojičić u ovom trenutku ima više nego dvostruko veću podršku sugrađana u odnosu na moguće konkurente. U odnosu na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, koji je već najavio kandidaturu, Radojičić ubedljivo vodi sa podrškom 58,8 odsto ispitanika. S druge strane, Stanivukovića bi podržalo 22,5 odsto anketiranih, dok njih 18,7 odsto ne zna za koga bi glasalo u ovom ogledu.

Po istraživanju, što se tiče mogućih opozicionih kandidata, bivši predsjednik PDP-a Mladen Ivanić stoji malo bolje u odnosu na Stanivukovića. Naime, ukoliko bi se za gradonačelnika takmičili Radojičić i Ivanić, 25,8 odsto ispitanih bi podržalo bivšeg lidera PDP-a, a aktuelnog gradonačelnika 59,8 odsto. U ovom omjeru, 14,4 odsto ne zna za koga bi glasalo.

Ovi rezultati ukazuju da je Radojičić, od preuzimanja mandata do danas, uspio da učvrsti svoju poziciju, pošto ovo istraživanje pokazuje da ima veću podršku nego 2016. godine, kad je na suprotnoj strani imao opozicionog kandidata Dragana Čavića. Podsjetimo, Radojičić je izabran sa gradonačelnika sa osvojenih 56,51 odsto glasača, dok je Čavić završio sa 39,91 glasova.

Kad je riječ o stranačkom rejtingu, vladajuća koalicija u Banjaluci i dalje uživa većinsku podršku glasača. Naime, 24 odsto ispitanika se izjasnilo da bi glasalo za opoziciju, odgovarajući na pitanje „Za koga biste glasali, kada bi politička scena bila podeljena na ujedinjenu poziciju i aktuelnu vlast“. S druge strane, za vladajuću koaliciju glasalo bi 58,8 odsto ispitanika, ne bi glasalo šest odsto, neodlučnih je 5,2 odsto, a toliko njih je i odbilo da odgovori na ovo pitanje.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Štef
Štef
4 godina prije

Istraživanje koje je u posjedu ATV-a? Objektivno? Čiji ono bijaše ATV? Dragi moj Glas Banjaluke, brišem vas iz liste linkova.

Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!