Privreda

Prosječna neto plata u BiH u februaru iznosila 895 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u februaru iznosila je 895 KM i nominalno je viša za 5,4 odsto u odnosu na februar prošle godine, te niža za 1,3 odsto u odnosu na decembar lani.

Loading...

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, najniža prosječna neto plata u februaru bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 565 KM, u građevinarstvu je iznosila 598 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 623 KM.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u februaru je iznosila 1.504 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.404 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.284 KM.

Prosječna mjesečna bruto plata u BiH u februaru je iznosila 1.378 KM i nominalno je viša za 4,5 posto u odnosu na februar lani, te niža za 1,4 posto u odnosu na decembar 2018.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!