Sport

Sjajni Marjanović, Filadelfija uzvratila udarac VIDEO

Boban Marjanović je odigrao najbolji NBA plej-of meč u karijeri, oduševivši navijače u utakmici u kojoj je Filadelfija došla do 1-1 protiv Bruklina u uvodnom kolu doigravanja.

Nakon što su Netsi, kao šestoplasirani tim Istočne konferencije, napravili iznenađenje u prvom susretu, Seventisiksersi su shvatili da nešto ozbiljno škripi u njihovom napadu. I ne čudi – startni plejmejker, Ben Simons, nikada u životu nije dao NBA trojku (stvarno), a kako prvu zvijezdu ekipe Džoela Embida tada nije služio šut (poslije povrede “otvorio” meč sa 0/5 sa distance) i on je odustao od dalekometnih pokušaja. Bruklin je zato skupio odbranu u reket, često otavljajući rivale same na liniji za tri poena, a pritom je igrao odličnu, agresivnu i dobro osmišljenu odbranu na najboljem šuteru Filadelfije, Džej Džej Rediku, za kog je plan bio – da, ako je moguće, uopšte ne dobije loptu.

Tako je Bruklin mučio i upravo tako je i presudio suparniku u prvoj utakmici – odbranom koja je bila fokusirana na zatvaranje prilaza obruču. A onda se Boban Marjanović u drugom susretu pobrinuo da i Netsi osjete nemoć.

Srpski gorostasni centar je rešio da sa polu-distance, nerijetko i sa dalje od pet metara od koša – pogađa, i to iz minuta u minut. Do poluvremena je već imao 14 poena, potpuno raspametivši NBA legende, Alana Ajversona i Dikembea Mutomboa.

Bruklin nije znao šta da radi sa Bobijem. Pod košem bi ga čekala i trojica, a on je hladnokrvno, osmotrivši najprije gdje su mu saigrači, pogašao sa prilične udaljenosti.

A kada je srpski centar otišao da odmori, u trećoj četvrtini Filadelfija je kanonadom postavila NBA plej-of rekord sa čak 51 poenom za 12 minuta igre.

Na kraju, u konačnih 145:123 (što je bio najveći košgeterski učinak Seventisiksersa u doigravanju još od 1967, kada su protiv San Francisko Voriorsa ubacili 141 poen), Boban Marjanović je pomogao sa 16 poena, šutirao je 8/14 iz igre, a imao je i osam skokova, te po blokadu i asistenciju. Filadelfiju je ličnim plej-of rekordom dizao na noge – ovako:

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Džoel Embid sa 23 poena, uz 10 skokova i jedan lakat u glavu Džereta Alena, plej Simons je došao do tripl-dabl učinka (18 poena, 12 asistencija, 10 skokova, ponovo bez šuta za tri), a Tobajas Heris sa 19 i Džej-Džej Redik sa 17 su popravili utisak posle lošeg izdanja u prvom meču.

Kod Bruklina, koji će biti domaćin naredna dva susreta u ovoj seriji koja se igra do četiri pobede, Deanđelo Rasel je posle bravura u prvoj utakmici zaustavljen na 16 poena, a više od njega je dao rezervisti Dividi – 19.
 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!