Sport

“Vrbasu” potrebna pomoć za takmičenje u Italiji

Predsjednik Košarkaškog kluba invalida (KKI) “Vrbas” iz Banjaluke Marinko Umičević pozvao je institucije Republike Srpske i grada da finansijski podrže odlazak ovog kluba na finalno takmičenje “Evroliga dva”, koje će od 25. do 28. aprila biti održano u Italiji.

Umičević je rekao Srni da ovom klubu, koji je nedavno šesti put osvojio titulu regionalnog šampiona, potrebno oko 15.500 evra za nastup na ovom takmičenju, te naveo da će, ukoliko ne budu učestvovali na turniru u Italiji, biti kažnjeni sa 10 hiljada evra i trogodišnjim neučestvovanjem u “Evroligi”. 

“Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je ponudio da nam pomogne, kao i Fabrika obuće “Bema””, rekao je Umičević i dodao da je ovaj klub dopise poslao i na adrese Vlade Republike Srpske i Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske. 

On očekuje da će rješenje, ipak, biti pronađeno jer KKI “Vrbas” zaslužuje podršku Banjaluke i Republike Srpske. 

KKI “Vrbas” je u finalu NLB lige u Vranskom u Sloveniji pobijedio “Flinkston” iz Austrije rezultatom 73:55 i šesti put osvojio tituli regionalnog šampiona. 
 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!