Banjaluka

Završen kružni tok na Malti

BANJALUKA – Nova montažna kružna raskrsnica na Malti, na ukrštanju Ulice Trive Amelice sa Ulicom dr Mladena Stojanovića, postavljena je danas, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

“Ovaj kružni tok izgrađen je uklapajućim montažno-demontažnim elementima, a prije toga je postavljen novi asfaltni sloj jer je stari bio oštećen  i pojavili su se kolotrazi”, objasnili su u ovom odjeljenju.

Izgradnja ovog kružnog toka počela je u martu, njegova vrijednost je 37.000 KM, a prema projektu, on ima samo jednu saobraćajnu traku.

Građani se raduju što su ovi radovi završeni i, kako kažu, očekuju da će saobraćaj sada brže funkcionisati.

“Izgradnjom kružnih raskrsnica gužve se u velikoj mjeri smanjuju i smatram da bi svi vozači trebalo da imaju strpljenja dok su radovi u toku jer će nakon toga saobraćaj biti rasterećeniji”, kaže Goran K. iz Rosulja.

Trenutno je u toku izgradnja i kružne raskrsnice u naselju Lauš kod restorana “Sirano”. Vrijednost ovog projekta je 650.000 KM, a on bi trebalo da bude završen u junu. Izgradnjom kružnih tokova nastoji se da se rasterete raskrnice i smanje gužve u saobraćaju.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!