Politika

Žunić: Povećanjem plata Vlada pokazuje da cijeni policajce

BANJALUKA – Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je važno da se povećavanjem plate pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova šalje poruka Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da se policajci cijene i poštuju.

Žunić je rekao da će SNSD glasati za Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama zaposlenih u MUP-u Srpske koji propisuje da policijskim službenicima sa srednjom i višom stručnom spremom pripada dodatna naknada u iznosu od 10 odsto prosječne plate u MUP-u, ostvarene u proteklom mjesecu.

Loading...

“Policajci nisu dobro plaćeni u odnosu na okruženje i radićemo na tome da im dodatno povećamo plate i da se za njih učini još više. Možda i da se pokrene linija u Investiciono-razvojnoj banci da im se daju pogodnosti, na primjer, za kupovinu stanova po povoljnijim kamatama”, rekao je Žunić tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o prijedlogu ovog zakona.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović predložio je resornom ministarstvu da se od kriminalaca oduzimaju vozila korišćena u izvršenju teških krivičnih djela, što bi bilo motivišuće policajcima da se bave svojim poslom.

On je upozorio da znatan dio policajaca ima skromne plate, dok neki među njima, kako tvrdi, imaju ogromnu imovinu.

“Iz MUP-a treba odstraniti ljude nedostojne svog posla”, poručio je Vukanović.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak rekao je da je ta stranka predložila zaključak prema kome bi Narodna skupština zadužila Vladu da u skupštinsku proceduru uputi izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju s ciljem poboljšanja uslova za penzionisane radnike MUP-a tako da im se za penzioni osnov uzima pet godina staža sa najvećom osnovicom.

Šef Kluba poslanika NDP-a Dragan Čavić rekao je da su policajci, ali i drugi radnici sa srednjom stručnom spremom, dosta potcijenjeni.

“Povećanje od 10 odsto je primjereno mogućnostima iz budžeta, ali nije dovoljno. Podržaćemo ovaj zakon”, rekao je Čavić.  

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!