Magazin

Formula 1 dodaje i drugu trku u Kini

Organizacija Formule 1 želi da u svoj kalendar ubaci i drugu trku koja bi se vozila u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Prema nekim navodima, druga trka u Kini će biti gradska i u narednih nedjelju dana će se čelnici F1 karavana naći sa gradonačelnicima odabranih šest gradova kako bi razgovarali o toj ideji.

“Veoma smo zainteresovani za gradsku trku, bio bi to interesantan doprinos F1 i pomoć u našoj namjeri da ljudima pružimo što veći šou”, rekao je Šon Brečis.

Peking će biti jedna od glavnih destinacija za ovu trku i postoje šanse da upravo u ovom gradu bude održana i druga trka Formule jedan u Kini, a već od 2020. godine, u F1 kalendaru ćemo imati trku u Hanoju, prijestonici Vijetnama.

Takođe, u planu je da se u F1 kalendar ubaci i druga trka u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto se staza u Ostinu, u Teksasu, pokazala kao veoma dobro posjećena. U planu su, za sada, Majami i Las Vegas, dok je od evropskih destinacija interesantan danski Kopenhagen, ali od toga kako trenutno stvari stoje, neće biti ništa.

(B92)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!