Svijet

Haradinaj moli da se ne ukidaju donacije KiM: “Niste stvorili parazita”

PRIŠTINA – Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, apelovao je danas na države donatore da ne umanjuju podršku Prištini, zahvaljujući kojoj je, kako je rekao, “Kosovo postalo održivije mjesto za život, a bilježi i napredak u reformama”.

Haradinaj je na tribini posvećenoj koordinaciji inostranih donatora Kosovu, rekao da su donacije i doznake koje Priština dobija posljednjih 20 godina veoma korisne i doprinijele su napretku.

Loading...

“Nemojte biti razočarani bilo kakvim postupcima koje ste mogli vidjeti na Kosovu i ne umanjujte vašu podršku. Vi niste stvorili parazita, već državu koja napreduje”, rekao je Haradinaj, prenosi “Kosovapres”.

Šefica Kancelarije EU u Prištini, Natalija Apostolova izjavila je da su donacije EU od oko 100 miliona evra godišnje namijenjene vladavini prava, ekonomiji, obrazovanju, poljoprivredi i energetici.

“Ove donacije su zaista pomogle živote građana na Kosovu. Ovaj forum je prilika da se vidi šta je postignuto i da se naprave planovi za budućnost”, rekla je Apostolova.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!