Nauka i tehnologija

Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone

Nakon iznenađujućeg sporazuma između kompanija Apple i Qualcomm, Intel je takođe iznenađujuće objavio da neće ni pokušavati da kreira i proizvodi 5G modeme za telefone.

Apple je imao namjeru da zamijeni Qualcomm Intelom, kada su u pitanju 5G modemi za iPhone uređaje, ali problemi sa implementacijom 5G tehnologije su razlog zbog kojih tehnologije najvjerovatnije neće biti u ovogodišnjim iPhone-ima.

Loading...

U saopštenju, Intel je istakao da ne očekuje da predstavi 5G modem proizvode u segmentu smartfona, uključujući i one originalno planirane za lansiranje 2020. godine.

“Veoma smo ushićeni zbog mogućnosti koju donosi 5G i implementiranja mreže u cloud, ali na polju smartfon modem poslovanja postalo je jasno da za kompaniju ne postoji jasan put profita i pozitivnog rezultata”, naveo je CEO kompanije Bob Svan.

Prošlog novembra Intel je istakao da ubrzava razvoj 5G modem tehnologije a tokom ovogodišnjeg CES-a je iznio i neke planove na polju proboja u ovom segmentu. Sada će kompanija nastaviti da širi svoje mogućnosti za 4G i 5G u oblasti računara, iOT i drugih uređaja.

(Engadget)

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!