Politika

“JEDAN U NIZU BEZVEZNIH SASTANAKA” Dodik nije optimista da će biti postignut dogovor oko Savjeta ministara

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da nije optimista da će na današnjem sastanku u Sarajevu sa liderima HDZ BiH Draganom Čovićem i SDA Bakirom Izetbegovićem biti postignut dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH.

Loading...

Dodik je ocijenio da će to biti samo “jedan u nizu bezveznih sastanaka”.

Lider SNSD je dodao da on na ovaj sastanak dolazi bez politike uslovljavanja, napomenuvši da u Ustavu BiH piše na koji način se popunjava Savjet ministara, ali da neko sada ruši taj Ustav i poigrava se sa cijelom strukturom u BiH.

– Kada se formira Predstavnički dom parlamenta BiH, 15 dana nakon toga mora da bude predložen kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Ja sam, kao predsjedavajući Predsjedništva, pozvao sve političke partije i obavio konsultacije. Stavio sam to na dnevni red, a rečeno je – sačekajte i to čekanje traje do danas – podsjetio je Dodik u izjavi novinarima u Sarajevu.

On je ponovo pozvao stranačke lidere da se završi izbor Savjeta ministara.

– Stalno dobijamo neke uslove. Glupa je politika traženja krivaca, a mi stojimo i ništa ne radimo i godinama je tako. Ja dolazim bez politike uslovljavanja – poručio je lider SNSD.

On je ponovio da iz Republike Srpske nije došao ni jedan uslov, ali da sa bošnjačke strane svaki dan dolazi novi uslov i da je to “beskrajno”.

– Ne znam šta će reći na sastanku, ali ja nemam namjeru da tamo sjedim i da čekam njihove uslove. Jedini uslov je – popunite Savjet minsitara kako piše u Ustavu BiH – poručio je Dodik.

U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu oko 12.00 časova počeo je sastanak lidera SNSD Milorada Dodika, HDZ-a BiH Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića, na kojem bi trebalo da bude razgovarano o formiranju vlasti na nivou BiH.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!