Region

ROSU hapsi Srbe na sjeveru KiM, Vučić naredio borbenu gotovost

KOSOVSKA MITROVICA – U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici začule su se sirene za uzbunu. Jedinice ROSU upale su na teritoriju sve četiri srpske opštine na sjeveru KiM. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti. Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti, javlja “RTS”.

Kako Tanjug javlja, ROSU je na sjeveru Kosova uhapsila 13 Srba pripadnika kosovske policije.

Ranije su mediji javili da je ROSU uhapsila ukupno šest Srba, ali je beogradska agencija kasnije izvijestila da je broj uhapšenih povećan. Kosovska policija se nije oglasila o akciji, niti o razlozima hapšenjima.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za “RTS” da su jedinice ROSU, jutros oko šest sati, naoružane do zuba, upale na sjever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić.

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

“TV Most” javlja da je uhapšen jedan pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti u naselju Bošnjačka Mahala, u zgradi zvanoj “Beograđanka”. Takođe, u Zubinom Potpoku uhapšen je pripadnik KPS-a srpske nacionalnosti.

Marko Đurić ističe da je potpuno jasno da su “ekstremisti u Prištini prijegli najstrašnijim metodama uz saglasnost međunarodne zajednice i na veliku sramotu Kvinte”.

Direktor Kancelarije za KiM, kaže da se ovakav scenario dogodio iako je Beograd pozivao da se on spriječi. Ocjenjuje da to predstavlja igranje sa mirom na teritoriji južne srpske pokrajine.

Kako kaže, Priština ovakvim akcijama ne želi da Srbi više budu na Kosovu i Metohiji.

Veliki broj građana okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici.  

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!