Hronika

Gastarbajteri u panici u Njemačkoj: Velika racija, upadaju u kuće i hapse zbog rada na crno

Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Sjeverna Rajne-Vestfalije.

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tokom racije sprovedene zbog organizovanog rada na crno i utaje poreza, prenose “Novosti”.

Sumnja se da su uhapšeni dio grupe koja je navodno oštetila državu za nešto više od milion evra (socijalno osiguranje i porez).

Tokom pretresa, pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni i luksuzni automobili i satovi, a zaplijenjeno je i više od 200.000 evra u gotovini.

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generisan u računovodstvu.

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog tih racija, jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Njemačkoj, plaše da će i oni biti uhapšeni. U tom slučaju, slijede im deportacija iz Njemačke i zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i na dvije godine. Policija pleni i zarađeni novac ukoliko ga pronađe u stanu.

Izvor
novosti
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!