Politika

Komšić poručio ambasadoru Srbije: Drvar nikada nije bio srpski grad

SARAJEVO – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na izjavu ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića, kojeg su, iz njegovog kabineta nazvali nediplomatskim.

Ambasador Đorđević je danas, prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru, kazao da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio.

“Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti. Drvar je partizanski, i oduvijek je bio bosanski grad. Uvijek će to i biti, unatoč željama i pretenzijama Srbije na Bosnu i Hercegovinu, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije, u buduće, suzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mjesta za sve, ali nema mjesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet”, poručio je Komšić, prenosi Klix.ba.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!