Politika

Lukač: Propisano uspostavljanje rezervnog sastava policije

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras u Banjaluci da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Lukač je istakao da je propisano da će policija rezervnog sastava imati ista ovlaštenja kao i redovna policija u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, kako bi bio postignut maksimalni nivo sigurnosti lica i imovine, naročito u periodu kada se očekuje povećanje intenziteta migrantske krize.

Loading...

– Pomjerena je i starosna granica za zapošljavanje policijskih službenika s ciljem podmlađivanja kadra u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a stvoreni su i formalnopravni uslovi za uspostavljanje sistema zaštite informaciono-komunikacione strukture, kao i za elektronsku komunikaciju MUP-a sa građanima – rekao je Lukač u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obrazlažući ovo zakonsko rješenje.

On je naglasio da je razlog za donošenje Narcta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sadržan u potrebi za poboljšanjem određenih zakonskih rješenja, kao i radi ustanovljenja novih s ciljem preventivnog djelovanja i cjelishodnije primjene zakona.

– Ukazala se potreba za jasnijim definisanjem pojedinih policijskih ovlaštenja, nadležnosti direktora, dodatnim angažovanjem posebnih jedinica, kao i povećanjem nivoa zaštite inFormaciono-komunikacionih struktura i uspostavljanjem sistema elektronskog poslovanja sa građanima – dodao je Lukač.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!