Politika

Cvijanović: Nagrada Ključ grada pripada cijeloj Vladi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nagrada Ključ grada, koja joj je uručena povodom Dana grada Banjaluka, pripada cijeloj Vladi koja se trudila da bude na usluzi građanima i institucijama ovog grada.

“Mnoge stvari koje su rađene u saradnji sa Vladom Republike Srpske ne bi bile moguće da nije bilo aktivizma lokalne uprave i da nije bilo snažne inicijative”, rekla je Cvijanovićeva na svečanoj akademiji povodom Dana grada.

Ona je poručila da se Vlada Srpske trudila da bude jednako posvećena svim dijelovima Republike Srpske, ali da je Banjaluka politički, administrativni, finansijski, kulturni i obrazovni centar.

Cvijanovićeva kaže da je veliki doprinos razvoju Banjaluke dao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je podržao svaku od inicijativa, te gradonačelnik Igor Radojičić.

Predsjednik Vlade kaže da se Banjaluka razvija kao mjesto koje je “dobro za naše porodice” i dodala da je jako ponosna što je prepoznata potreba i što je izmireno 27 miliona KM obaveza kako bi bilo riješeno pitanje “Toplane”.

“Isto tako, dio smo projekta `Crno vrelo` i nastavićemo da podržavamo taj važan projekat. Zadovoljna sam posebno činjenicom što ćemo zajedničkim snagama i uz finansijska sredstva Vlade Republike Srpske završiti rekonstrukciju Banskog dvora. Јako sam zadovoljna i činjenicom da će na Starčevici osnovna škola biti dograđena”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je u Banjaluci mnogo toga urađeno u infrastrukturnom smislu, a gradiće se i ubuduće.

“Studentski domovi su tu. Imaćemo najmoderniji klinički centar u cijeloj regiji, moderan centar za obuku za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, dakle sve ono što je neophodno za Banjaluku da živi jedan moderan život”, kaže Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade je poručila da je posebno raduje da se određene ideje i projekti u Vladi Srpske razvijaju i u okviru Gradske uprave.

“To će biti vrlo zanimljiva kombinacija nečeg starog i tradicionalnog sa nečim futurističkim, jer Banjaluka to zaslužuje”, rekla je Cvijanovićeva.

Dobitnik nagrade Ključ grada, direktor Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Goran Talić rekao je da ne može riječima da iskaže koliko mu znači ova nagrada i što su prepoznati rad i trud koji sa saradnicima godinama ugrađuje u Zavod i grad.

On je istakao ljubav prema Zavodu, pacijentima i zaposlenima, te da sve što je radio ima samo jednu namjeru, to je da budu bolji, da se razvijaju na dobrobit grada i naroda.

“Učiniću sve da u narednim godinama sa svojim saradnicima završimo još nekoliko važnih projekata koji će dodati trajnu vrijednost našem gradu, Republici, koji će služiti građanima i dodatno opravdati ovu nagradu koju sam sa ponosom primio”, rekao je Talić.

Cvijanovićevoj je nagrada Ključ grada sa poveljom “Počasni građanin grada Banjaluke” dodjeljena kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja za grad, a Taliću za humana djela, doprinos i postignute rezultate u razvoju Zavoda i unapređenje zdravstvenog sistema.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!