Društvo

Pored ikona usred crkve TREŠTE NARODNJACI i igra se kolo, a SVEŠTENIK SVE SNIMA (VIDEO)

Ispred ikona na zidovima trešte narodnjaci, igra se kolo i pjeva na sav glas, dok veselje mobilnim telefonom snima sam sveštenik!

Pomenuta scena zaista se dogodila i to u parohijskom domu Crkve svetog Vasilija Ostroškog u Šapcu, dok se komentari ređaju se jedan za drugim, piše Blic.

Mišljenja su podijeljena. Pojedini smatraju da ovakvoj muzici nije mjesto u parohijskom domu, ali sa njima se ne slaže starešina crkve sveštenik Ivan Jančić. Kako kaže, “nije se dogodilo ništa skaradno”.

– Zao čovjek iznosi iz svoga srca zlo. To su njihova ogavna lična mišljenja, sa njihove strane je skaradno to što su učinili. Nećemo odustati, ma ko šta pisao i radio. Zašto niko nije snimio i objavio liturgiju koja je trajala tri sata, nego samo taj snimak. Neko je ubačen iz druge crkvene orijentacije da rovari ovaj projekat – rekao je sveštenik Jančić.

Najavljujući da će podnijeti tužbu protiv autora snimka, sveštenik Jančić kaže da je i on sam snimao događaj, pa će pravosudni organi na osnovu njegovih snimaka na kojima je zabilježeno ko je još sve snimao, lako utvrditi čiji je snimak osvanuo na internetu.

Projekat koji se pominje je “Podržimo život”, čiji je cilj, kako navode, da se oživi porodica. Za hodočasnike se organizuju odlasci u crkve i manastire, kursevi o braku, porodici i natalitetu.

Slobodne devojke i muškarci se na putovanjima druže, bolje upoznaju i zbližavaju, a pojedini će se, možda, i vjenčati na kraju, napominje se.

Projekat “Podržimo život”, uz blagoslov patrijarha, realizuje se pri crkvi Rođenja majke božije u Zemunu posljednjih šest mjeseci.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!