Region

Dačić: Važni susreti Vučića sa Putinom i Si Đinpingom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da predsjednika Srbije Aleksandra Vučića 29. aprila u Berlinu očekuje kulminacija pritisaka u vezi sa Kosovom i Metohijom zbog čega su veoma važni sastanci koje će prethodno imati sa predsjednicima Kine i Rusije Si Đinpingom i Vladimirom Putinom.

Dačić je naglasio da se u svijetu često plasiraju dezinformacije da Rusija i Srbija imaju različite stavove o Kosmetu, te poručio da to nije tačno.

“Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov juče mi je ponovo rekao da će Rusija podržati svako rješenje za koje Srbija smatra da je u njenom interesu. Lavrov mi je rekao da će sastanak biti 26. aprila u 15.45 časova, što pokazuje da i oni posvećuju izuzetno veliku pažnju tom sastanku”, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je ponovio da je unutrašnja stabilnost Srbije značajna zbog pozicije u pregovorima o Kosovu i Metohiji i naglasio da se stvara slika da postoji politička neizvjesnost koja potkopava poziciju Beograda u pregovaračkom procesu sa Prištinom.

“Postale su lajt motiv negativne slike koje dolaze iz Beograda. Stvara se slika kao da u Srbiji postoji dilema ko ima, a ko nema podršku građana, i time se potkopava pozicija Srbije u pregovaračkom procesu”, rekao je Dačić.

On je naglasio da je Srbija sada u mnogo boljoj poziciji.

“Pozicija Srbije je mnogo drugačija i bolja nego prije pet-šest godina, kada nas niko ništa nije pitao, već smo samo radili ono što drugi zamisle”, rekao je Dačić.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!