Politika

Dodik: Ambasador Srbije rekao istinu, Drvar bio i ostao srpski

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Drvar bio i ostao srpski grad, te da je to istina, ali je problematična histerija koja se svaki put pokrene u Federaciji BiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu.

Na pitanje Srne da prokomentariše niz negativnih reakcija iz Federacije BiH na izjavu ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da će Drvar ponovo biti srpski grad, Dodik je istakao da ne vidi ništa sporno u izjavi ambasadora, navodeći da je rekao istinu o Drvaru.

Loading...

– Drvar je bio i ostao srpski grad i izražavam zadovoljstvo što i Srbija zadržava pažnju na svakom mjestu gdje žive Srbi, bilo da je riječ o Republici Srpskoj ili FBiH. Ono što je problematično u događaju za koji me pitate jeste histerija koja se svaki put pokrene u FBiH kada Srbi pokušaju da kažu da ih još ima i da će ostati tu. I ovom prilikom izražavam zahvalnost Srbiji što brine o Srbima, pa i kroz otvaranje konzularnih poredstavništava i u Srpskoj i FBiH – naglasio je Dodik.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Srbije u Drvaru da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić reagovao je na tu izjavu, tvrdeći da “Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti”, a slične izjave stigle su i od drugih bošnjačkih političara i udruženja.

Konzularna kancelarija Srbije u Drvaru otvorena je 16. aprila.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!