Nauka i tehnologija

Facebook radi na konkurentnom glasovnom AI asistentu

Facebook bi u budućnosti mogao predstaviti sopstvenog glasovnog asistenta u stilu Siri ili Alexa rivala. Prema navodima CNBC-a, društvena mreža je angažovala tim za uvećanu i virtuelnu realnost, koji predvodi Ira Snyder, a koji pomenuti glasovni AI razvija od 2018. godine.

Tim je već počeo da kontaktira male vendore pametnih zvučnika, kako bi započeo partnerstva koja će voditi ka proizvodnji uređaja koje će pokretati novi asistent.

Loading...

Zasnovano na izjavama izvora, Facebook primarno kreira asistenta za svoju Osulus kacigu, Portal pametni displej i buduće AR/VR uređaje.

Facebook ima ranijeg iskustva sa razvojem AI asistenata, ali ne onih koji bi mogli konkurisati Alexa ili Siri asistentima na tržištu.

 M asistent za Messenger je objavljen 2015. godine, koji je ugašen godinu dana kasnije. Korisnici takođe mogu da pokrenu komande za Facebookov pametni displej, preko “Hey Portal” komande, ali  uređaj i dalje zahtjeva pomoć Alexe za kompleksnije zadatke.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!