Politika

Gradonačelnik Prijedora će voditi odjeljenje u gradskoj upravi

PRIJEDOR – Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković vodiće gradsko Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, nakon što Skupština grada danas nije prihvatila rješenje o produženju mandata vršioca dužnosti načelnika tog odjeljenja Zlatka Ritana.

Đaković će tu funkciju obavljati do završetka konkursne procedure izbora novog načelnika ovog odjeljenja koja je u toku.

Odbornici na današnjem nastavku sjednice Skupštine grada nisu usvojili gradonačelnikov prijedlog rješenja o imenovanju Ritana, koji je i prethodnih 90 dana bio vršilac dužnosti načelnika ovog odjeljenja.

Nakon rasprave 17 odbornika bilo je protiv ovog imenovanja, šest za, a tri su bila uzdržana.

“Kao gradonačelnik imam tu zakonsku obavezu i preuzeću funkciju vođenja Odjeljenja”, rekao je Đaković za skupštinskom govornicom.

Budući da je prvi načelnik ovog odjeljenja Radan Vukadinović smijenjen 7. marta prošle godine, a potom 28. novembra i vršilac dužnosti Tihomir Timarac i to na prijedlog gradonačelnika, Đaković je pojasnio da je tada bila riječ o problemima koji nisu mogli biti riješeni.

“Ovoga puta, riječ je o mladom i stručnom čovjeku, čijim je involviranjem u problematiku pokrenuto mnogo pitanja i kvalitetnih aktivnosti, ali vaša odluka je takva i ja preuzimam staranje o tom odjeljenju do rješenja pitanja u vezi sa imenovanjem načelnika odjeljenja završetkom konkursa”, naglasio je Đaković.

Odbornici su prije ove odluke sa dnevnog reda nakon rasprave skinuli kao nepotpuno pripremljene informaciju o realizaciji Godišnjeg plana održavanja, rehabilitacije i zaštite lokalnih puteva, nekategorisanih puteva i ulica na području grada za 2018. godinu i godišnji plan održavanja ovih puteva za 2019. godinu.

Izvjestilac o ovim tačkama dnevnog reda bio je upravo Zlatko Ritan, kao vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!