Politika

Lukač: Povući ćemo novinarima spornu zakonsku odredbu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da se saglasio sa šefovima poslaničkih klubova u Narodnoj skupštini da iz Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru bude povučena odredba o neovlaštenom fotografisanju i snimanju policijskih službenika, koja je bila sporna novinarima.

Lukač je rekao u Narodnoj skupštini da je to novinarima najviše bilo sporno i da je sa šefovima poslaničkih klubova zaključeno da nije riječ o neophodnoj normi u zakonu. 

Loading...

– Namjera MUP-a nije bila da bilo koga spriječi da to radi kulturno i civilizovano, ali uvijek ima pojedinaca koji su tu mogućnost zloupotrebljavali, ometajući policajce i druge ljude koji sprovode zakon – rekao je Lukač novinarima.

On je naveo da namjera MUP-a nije bila da donošenjem ovog zakona novinari budu spriječeni da rade posao za koji su akreditovani. 

– Naša namjera je uvijek bila da štititmo novinare, da imaju slobodu u radu. Novinari uvijek mogu da se obrate MUP-u ako ih bilo ko sprečava u radu – poručio je Lukač.

On je rekao da će MUP do konačnog prijedloga Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, a kojim će biti formiran rezervni sastav policije, vidjeti šta može još da poboljša u tom aktu u konsultaciji sa stručnjacima. 

– Želimo da uvažimo konstruktivne primjedbe poslanika o ovom zakonu da bismo dobili akt koji će pomoći policiji da što bolje radi – rekao je Lukač.

On je ponovio je rezervni sastav policije važan za rješavanje problema migrantske krize, a pogotovo zbog migranata koji su ranije učestvovali u ratnim dejstvima u zemljama iz kojih dolaze.

Lukač je ponovio i da je potpuno ispravna odluka Vlade Srpske da se ne dozvoli zadržavanje migranata u Srpskoj.

On je ocijenio da je prikrivene istražioce važno imati u MUP-u da bi se rješavali veliki slučajevi u međunarodnoj saradnji i borbi protiv organizovanog kriminala i suzbijanja prometa opojnih droga.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!