Društvo

“MOJA MAJKA NEĆE ZAPLAKATI, VAŠE HOĆE” Sud obustavio gonjenje jer MUP NE ZNA gdje je Davor

Policija je protiv Davora Dragičevića podnijela na desetine prekršajnih prijava, a pod lupom je bio gotovo svaki skup grupe „Pravda za Davida“, koji je održan tokom prošle godine na glavnom banjalučkom Trgu Krajine, saznaje Srpskainfo.

Loading...

U prijavama se, između ostalog, navodi da je Dragičević zbog neprijavljivanja skupova grupe „Pravda za Davida“ počinio prekršaje iz Zakona o javnom okupljanju. Tako su u samo jednoj prekršajnoj prijavi obuhvaćeni skupovi održani od 8. jula do 4. oktobra prošle godine.

U prijavama MUP RS navodi se da je 22. avgusta prošle godine oko 19.10 časova blokirana saobraćajnica u Ulici kralja Petra i Karađorđevića. Zatim da je na skupu održanom 3. septembra prošle godine „Davor Dragičević uputio ozbiljne prijetnje da će napasti na život i tijelo pripadnika MUP RS“. Zatim su tu skupovi održani u septembru i oktobru prošle godine.

– Dana 15. oktobra 2018. godine okrivljeni je na održanom javnom skupu javno uputio ozbiljne prijetnje pripadnicima MUP-a da će napasti život i tijelo, govoreći: “Ubice! Pravda za Davida! Jebo vas D…., koliko vam plaća da ga štitite?! Vi za gaće nemate! Moja majka neće zaplakati, ali na desetine vaših hoće! Vi niste policija RS, vi ste Dodikova policija! Ovo je samo upozorenje, drugi put prolazim kroz vas! Dolazimo sutra!”- navodi se u jednoj od prekršajnih prijava koje je protiv oca ubijenog mladića podnio MUP RS. U prilogu je i objašnjenje, da su riječi Dragičevića izazvale osjećaj uznemirenosti i fizičke ugroženosti pripadnika MUP-a koji su se “nalazili na obezbjeđenju navedenog neprijavljenog skupa”.

MUP je podnosio prijave i zbog kako je navedeno prekršaja počinjenih na skupovima u periodu od od 26. do 30. decembra prošle godine.

Podsjetimo, Osnovni sud u Banjaluci obustavio je prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića oca ubijenog Davida, jer policija ne zna gdje se otac ubijenog Davida trenutno nalazi.

MUP RS je nedavno obavijestio Osnovni sud u Banjaluci da je Dragičević „nestao“ nakon protesta grupe „Pravda za Davida“ održanog 30. decembra prošle godine u Banjaluci, te da je njegova trenutna adresa nepoznata.

Stav MUP RS o „nestanku“ je zanimljiv posebno ako se zna da se Dragičević mjesecima nalazi u Austriji, gdje je nedavno nakon ekshumacije u Banjaluci po drugi put sahranio i ubijenog sina Davida.

– Predstavnik MUP Republike Srpske obavijestila sud da je okrivljeni Davor Dragičević „nestao“ iz Banjaluke nakon događaja i protesta grupe „Pravda za Davida“ koji su se održali u Banjaluci 30. decembra 2018. godine u večernjim časovima. Dragičeviću se nakon prostesta gubi svaki trag i nije se pojavljivao u medijima niti na društvenim mrežama. Dragičević se na društvenim mrežama prvi put oglasio sredinom januara 2019. godine te tom prilikom nije rekao na kojoj se adresi nalaz, a obratio se grupi „Pravda za Davida“ i cjelokupnoj javnosti – navodi se u izjavi predstavnika MUP sa kojom je upoznat banjalučki Osnovni sud.

Iz MUP RS su dodali da „misle da se Dragičević nalazi u inostranstvu, možda Austriji“, ali da sa sigurnošću ne znaju na kojoj se adresi nalazi.

– Davor Dragičević se nakon januara, oglašavao preko društvenih mreža u još dva-tri navrata, ali nije navodio adresu svog trenutnog prebivališta – zaključili su predstavnici MUP RS.

Nakon što ih je policija obavijestila da do Dragičevića ne mogu doći, sud je obustavio prekršajne postupke.

– Prekida se prekršajni postupak protiv okrivljenog Davora Dragičevića. Prekršajni postupak će se nastaviti na predlog podnosioca zahteva kada prestanu smetnje koje su izazvale prekid – navodi su u obrazloženju sudske odluke.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!