Sport

Počinje 13. biciklistička trka “Beograd – Banjaluka”

Trinaesta biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” startuje danas, kada će 176 biciklista iz 24 tima krenuti u bitku za trofej koji će biti dodijeljen u nedjelju u Banjaluci.

Trka je u UCI kalendaru, u prvoj kategoriji, a za razliku od 2018. kada je imala dvije etape, ove godine će imati četiri, tako da je pred biciklistima veći izazov. Nezvanični start trke zakazan je za devet časova ispred hotela “Slavija” u Beogradu, a zvanična borba sa štopericom počinje u Obrenovcu u 11 časova, odakle biciklisti idu preko Bijeljine, Zvornika i Milića do Vlasenice.

Loading...

“Organizacija je bila složena kao nikad do sada jer umjesto prošlogodišnje dve, imamo četiri etape. Međutim, nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Dali smo sve od sebe da tako bude, a da li će biti dovoljno saznaćemo po završetku trke u Banjaluci”, rekao je Branko Banović, predsjednik Biciklističkog saveza Srbije.

Saradnja biciklističkih saveza Srbije i RS počela je 2007. i postepeno je rasla, tako da danas s ponosom ističu da region ima još jedan veliki sportski događaj.

“Zahvaljujući timskom radu dva saveza, pomoći institucija i sve većoj podršci gradova, te sponzora uspjeli smo da dovedemo trku na nivo da privlači veliku pažnju ne samo u regionu, nego i Evropi i svijetu. Dolaze biciklisti iz tridesetak zemalja, dolaze ekipe iz Austrije, Njemačke, Slovenije, čak i Kolumbije, Kazahstana, Irske… Sve je to dokaz da smo na pravom putu, što je i obaveza jer je trka član prve kategorije Svjetske biciklističke unije”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Druga etapa će biti vožena u petak od Vlasenice, preko Milića, Zvornika, Ugljevika i Lopara do Brčkog. Treći dan biciklisti kreću iz Bijeljine ka Tesliću, a voziće preko Brčkog, Šamca, Modriče i Doboja, dok će četvrti dan voziti iz Prnjavora preko Dervente, Srpca, Razboja, Topole, Laktaša do Banjaluke. Zanimljivost ove trke je da će biciklistički karavan kao i prethodnih godina preći granicu bez zaustavljanja.

RTRS će uživo prenositi veći dio posljednje etape, a i tokom trke će biti uključenja.

1. etapa

18. april: Beograd (Obrenovac) – Vlasenica

start: 9 časova (u 11 iz Obrenovca)

Dužina etape: 240 km

2. etapa 

19. april: Vlasenica – Brčko

start: 12 časova

Dužina etape: 165 km

3. etapa

20. april: Bijeljina  Teslić

start: 11.45

Dužina etape: 180 km

4. etapa

21. april: Prnjavor – Banjaluka

start: 12 časova

Dužina etape: 175 km

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!