Društvo

Opozicija odgovorila na dopis Dragičevića: Ko će stati na stranu pravde i istine? (VIDEO/FOTO)

Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida Dragičevića, prije dva dana uputio je dopis svim političkim partijama i relevantnim institucijama u Republici Srpskoj, zahtijevajući izjašnjenje po pitanju borbe za pravdu i istinu.

Grupa “Pravda za Davida” na čelu sa Davorom, ovim dopisom zahtjevala je prisustvo na Trgu Krajine svih onih subjekata koji su odlučili stati na stranu istine, te pružiti otvorenu i javnu podršku.

– Da li ste spremni da izađete na Trg Krajine, odnosno “Trg Davida Dragičevića”, stanete iza mene i grupe Pravda za Davida i ostanete tu sve dok ne saznamo istinu i pravdu u slučaju brutalnog Davidovog ubistva?- naveo je Dragičević u dopisu.

Iako je dopis uredno dostavljen svim političkim partijama, nisu mu se svi odazvali. Nakon kratke i jasne poruke, svojim prisustvom podršku Dragičeviću pružili su pretežno opozicioni politički predstavnici:

  • Vukota Govedarica, SDS
  • Branislav Borenović, PDP
  • Dragan Čavić, NDP
  • Stefan Blagić, Restart Srpska.

Na 170. okupljanju građana u centru Banjaluke, Dragičević je pozdravio sve one koji su odgovorili pozitivno na njegov dopis i stali na stranu istine i pravde. Prisutni su ispraćeni velikim aplauzom, a “onima koji su ostali gluhi na poziv u pomoć oca koji traži istinu o načinu smrti svog djeteta”, poručeno je da je pravda spora ali dostižna.

– Grupa “Pravda za David” za dva mjeseca nakon velikih julskih protesta javno će izići sa saopštenjem ko je vjera, a ko je nevjera. U ovoj našoj zemlji pravda za Davida je pravda za svu našu zemlju – dodao je Dragičević na kraju svog govora.

Okupljenima su se pridružili i odbornik u gradskoj Skupštini, Draško Stanivuković i narodni poslanik Adam Šukalo, koji je danas objavio sljedeći video.

(foto: Luka Vranješ)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!