Politika

Borenović i Crnadak u Brisleu: Omogućiti poštene izbore

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović i potpredsjednik Igor Crnadak razgovarali su u Briselu sa Žozefom Dolom, predsjednikom Evropske narodne partije.

Ključne teme razgovora bile su nedavno održani Opšti izbori u Republici Srpskoj i BiH, kao i nastavak saradnje i djelovanja PDP-a u okviru Evropske narodne partije, čiji je PDP član od 2004. godine.

Predsjednik Borenović informisao je predsjednika Dola o atmosferi u kojoj održani Opšti izbori, brojnim nepravilnostima, manipulacijama i sprovođenim metodama izbornog inžinjeringa koji nisu u skladu sa demokratskim i evropskim principima.

Borenović je naglasio neophodnost donošenja novog Izbornog zakona kojim bi bili omogućeni fer, demokratski izbori i kojima bi bila ispoštovana stvarna volja birača.

Igor Crnadak, Branislav Borenović i Žozef Dol
Igor Crnadak, Branislav Borenović i Žozef Dol

Tokom sastanka je naglašeno da su nezavisni mediji jedan od stubova demokratskog društva, da nezavisno, nepristrasno i tačno informisanje moraju biti okosnica izvještavanja javnih servisa u BiH, koji treba da služe interesima javnosti, a ne pojedinih političkih stranaka.

Borenović je upoznao Dola o dešavanjima na Trgu Krajine u Banjaluci, gdje roditelji sa hiljadama građana već sedam mjeseci svakodnevno traže istinu i pravdu za brutalno ubijenog sina Davida Dragičevića, te da je neophodno da se ovo ubistvo institucionalno riješi u što skorijem roku.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović potvrdio je učešće delegacije PDP-a na Kongresu Evropske narodne partije koji će biti održan 7. i 8. novembra u Helsinkiju.

Izvor
BN
Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!