Hronika

Registar zaposlenih u javnom sektoru KS na meti hakera

SARAJEVO – Nakon što je zvanično predstavljen Registar zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, a koji je izazvao veliko interesovanje javnosti, iz Kancelarije za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo kažu da su zabilježili nekoliko hakerskih napada na ovu web-stranicu.

Šef Kancelarije Erduan Kafedžić rekao je portalu “Klix.ba” da stranica bilježi ogroman broj posjeta, ali i napada.

Loading...

“Od jutros smo imali pet napada. Nekome je baš stalo da stranica ne radi. Prijavit ćemo policiji sve napade”, potvrdio nam je Kafedžić.

E-registar od juče je imao 800.000 zahtjeva.

Iz Kancelarije takođe govore da su zaprimili određeni broj prijava u vezi s uočenim nedostacima koji se odnose na tačnost podataka iz Registra. Dodaju da se na njihovim ispravkama već radi.

U Registru je moguće pronaći podatke o neto platama svih zaposlenih i imenovanih. U bazi podataka nalazi se više od 20 hiljada imena i prezimena zaposlenih u javnom sektoru te imenovanih osoba na funkcijama izvršne i zakonodavne vlasti Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, iz Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH rekli su da ova jedinstvena evidencija nije u suprotnosti sa Zaštitom o zaštiti ličnih podataka te da objavljeni podaci u Registru ne treba da budu sakriveni od javnosti.

(Klix.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!